Monday, September 15, 2008

Smells like corruption : Het appartement van Herfkens Deel II

http://www.cindyschneider.nl/2008/09/smells-like-corruption-het-appartement_15.html Lees eerst Deel I

Het stukje dat ik gemist heb maar waar anonieme reageerders mij op wezen is dat Motjan N.V. beter bekend staat als de Curaçao Corporation Company N.V.. Al eerder melde ik dat er wel heel veel banken ingeschreven staan op het adres van Motjan N.V. op Schottegatweg Oost 44. Wat heeft dat nu te maken met de foto van de meneer hier boven? Even voorstellen, dat is John Deuss. De eigenaar van Motjan N.V; De Curaçao Corporation Company en naar alle waarschijnlijkheid van veel meer banken die gevestigd zijn op het adres van Motjan N.V. te Curaçao. Wanneer je eens iets gaat lezen over meneer Deuss kom je al snel tot de conclusie dat deze meneer geen zuivere koffie is. Al snel lees ik stukken over een olietanker die afhandig gemaakt is van de Russen en vervolgens vol naar verboden gebieden zijn gestuurd, wapenhandel met Iran, deze meneer stond op de dodenlijst van de KGB en was het allereerste slachtoffer van RaRa vanwege de olie leverancies aan Zuid-Afrika ten tijde van de Apartheid. Hier is dat te lezen. Plots vind ik het ook niet vreemd meer dat de bestuursleden van Motjan N.V. Saoedie-Arabiërs zijn.

Verder speurwerk laat ik aan julle zelf over. Ik ga verder met de banken. Een anonieme reageerder meld dat de banken nauw verbonden zijn en voegt er deze link aan toe. Daar is te lezen dat er al eens onderzoek is geweest naar de verschillende banken. Er is een duidelijke link van de Curaçao Corporation Company naar andere banken. Ook opvallend is dat John Deuss eigenaar is van de First Curaçao International Bank N.V. en schuldig aan miljardenfraude.

Nu vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat onze regering geld heeft betaald aan fraudeurs zonder dat daar iets van bekend was. Is het echt mogelijk dat de Nederlandse regering zo naïef is? Mijn speurtocht gaat verder en ik hoop meer tips te krijgen maar ben eigenlijk al van mening dat het enige dat rest een antwoord van ons ministerie van buitenlandse zaken is.

2 comments:

Anonymous said...

Zie het als een spaarpotje.
Herfkens betaald te veel huur....
Zou ze een bankrekening hebben in zwitserland? ;)

http://www.nrc.nl/redactie/Web/Nieuws/19950801/02.html

Cindy said...

Any information on Eveline Herkens is welcome. What I would like to see most is a rental or lease contract of her apartment at the Dag Hammarskjold Tower but I have been told that there is no contract. Please send any information to [webmasteratcindyschneider.nl]
even when you think it means nothing, any connection to Eveline Herfkens is something I want to know about.
Thanks