Monday, February 25, 2008

'Miljoenen Koenders aan Herfkens erg dubieus'

maandag 25 februari 2008 12:32

Niet alleen de enorme huursubsidie die oud-minister Eveline Herfkens (PvdA) ontving van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ook de miljoenensteun die minister Bert Koenders (PvdA) voor Ontwikkelingssamenwerking gaf aan haar VN-programma, deugt van geen kanten.

Dat zegt VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn maandag in het AD. De belangrijkste ambtenaren van Koenders hadden hem geadviseerd het ontwikkelingsgeld direct aan projecten te besteden, en niet aan de lobbyorganisatie van Herfkens.

Koenders ging tegen dat advies in en maakte de miljoenen toch over aan zijn partijgenoot Herfkens. ‘Ik vind het raar dat Herfkens eerst ‘nee’ te horen kreeg bij de voorganger van Koenders, maar wel haar miljoenen kreeg zodra een partijgenoot minister voor Ontwikkelingssamenwerking was geworden,’ aldus Boekestijn.

Huursubsidie
‘Het zit me niet lekker, zeker omdat ik er waarschijnlijk niets meer aan kan doen,’ vervolgt het Kamerlid. Ook erkent hij dat de huursubsidie die Herfkens onterecht kreeg, moeilijk kan worden teruggevorderd.

De SP wil dat Herfkens de huursubsidie van bijna 190.000 euro onmiddellijk terugbetaalt. De oproep van de SP wordt echter alleen gesteund door de PVV.


Bekijk ook Wynia's Week: Zaak Herfkens stinkt nog meer dan gedacht

10 comments:

Anonymous said...

Ontwaakt, verworpenen der aarde!
Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
Reedlijk willen stroomt over de aarde
En die stroom rijst al meer en meer.
Sterft, gij oude vormen en gedachten!
Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
Begeerte heeft ons aangeraakt!

Anonymous said...

Denkt u ook niet dat wij hier een 2e balkan aan het crieeren zijn, met als kosovo het toppertje van landje pik door islamitische struikrover Albanezen die een groot Albanie er van willen maken? Denk aan de grote steden die voor drie kwart uit allochtone (moslims) bestaat.Wordt het Amsterabie en Rotterislam, ze zitten ook al in de gemeenteraden.....

Anonymous said...

Blijft het alleen bij woorden, of gaat u dit zootje ongeregeld aanpakken ?
Het is te gek voor woorden hoe de dames en heren elkaar in bescherming nemen. Koenders gebruikt zijn huide functie enkel en alleen om bij de VN in een goed blaadje te komen en zijn partijgenote Herfkens te volgen.

Anonymous said...

Kan die partij van allochtonen knuffelaars geen Islamitisch recht instellen en, zeker als voorbeeld functie, deze mensen hun polsen afhakken en daarna de verantwoordelijke partijbons, die deze figuren op die functie plaatste binnen een paar maande laten stenigen. Wedden dat onze Christelijke waarden en normen in een minimum van tijd terugkomen, zonder enige goedkope bla,bla rethoriek van JPB??(Ik win dan tch!, zo niet dan het hele land!)

Anonymous said...

Ik deel uw mening,er is geen redden meer aan,echter ik weiger te vertrekken.Vertrekken betekend opgeven,en het woord opgeven komt in mijn woordenboek niet voor.U heeft volkomen gelijk,"ze fokken als konijnen",(pinguins die konijnen werpen)laat ik nou toevallig jagen.Hoe krijgen wij de linkse Nederlander aan de goede kant van de streep.Een gratis weekend Slotervaart,verplicht wandelen tot na middernacht.Dan zijn twee opties mogelijk,of ze stemmen daarna Wilders,of het wordt een stille tocht.

Anonymous said...

Las ik vandaag in een redelijk groot blad, dat er euro 133 miljoen aan ontwikkelingssamenwerking aan Uruzghan is geschonken,waarvan 75 miljoen aan een duits(?) bedrijf wat o.a.wegen in het zuiden v/h land zou aanleggen.Maar mensen die het weten kunnen, weten niets van enige aanleg van wegen i/d genoemde regio.Vraag; waar gaat DAT geld dan heen?Het zijn wel mijn, en uw belastingcentjes( of toch niet?).

Anonymous said...

Luister mensen, je oogst nu eenmaal wat je zaait. Ik woon al een jaartje of wat niet meer in NL, maar sinds jaar en dag zie je in Nederland hetzelfde: collectieve besluitvorming = breed draagvlak = niemand verantwoordelijk. Het hele polderen was niks anders. Zo ver, zo goed, maar als je dat combineert met een samenleving die en parlament dat nogal harmoniezuchtig is, dan gebeurt er dus niks. Waar ik nu zit werkt het gelukkig wat anders: met de vingers in de snoeppot gezeten of laakbaar gedrag getoond = ontslag en waar mogelijk justitie achter je aan. da's de enige methode om dit soort gedrag te stoppen en het enige juiste voorbeeld. Voorbeeld doet namelijk volgen.

Anonymous said...

Bij het openen van deze politieke beerput slaat de strontlucht je tegemoet.
Ik begin steeds meer ervan overtuigd te raken, dat Eveline Herfkens, en met haar de halve PvdA top, voor geen “politieke meter” deugt.
Maar ja, zolang subsidie ruiven tot berstens toe gevuld zijn met uitgewrongen belastingcentjes, is er geen vuiltje aan de politieke lucht.

Bereidt u zich alvast maar voor, de alles verstikkende belastingschroef wordt door Links nog verder aangedraaid.
Inmiddels dus de hoogste tijd, dat dit kabinet z.s.m. naar huis wordt gestuurd; misschien is Gerrit Zalm dan te porren, om het roer van het Ministerie Financiën weer over te nemen.

Anonymous said...

De ene linkse zak vult de andere linkse zak, terwijl ze de mond hebben over de exorbitante beloning van het bedrijfsleven. Herfkens heeft (zo blijkt) een wachtgeldregeling, daarnaast een arbeidscontract bij buitenlandse zaken met pensioenrechten, daarnaast belastingvrij VN-salaris, daarboven op een huursubsidie van 190.000 $ door Buza voor haar condo op Park Avenue NY. Het is de schaamte voorbij van deze linkse zakkenvullende regenten, dat zo voor "solidariteit" in de wereld zijn, maar hun eigen zakken eerst vullen. Herfkens nooit meer in de NL-politiek toelaten! De verantwoordelijke ministers Koenders en Verhagen ter verantwoording roepen in het parlement.

Anonymous said...

Ik ben bang dat er geen redden meer aan is. Doordat onze regering elke buitenlander een nederlands paspoort kado heeft gedaan en daardoor ook stemrecht heeft gegeven, en gezien dat het zich voortplant als konijnen. En de kinderen vanaf hun geboorte al geindoctrineerd worden, zie ik de toekomst met argwaan tegemoet. Het is wachten op een burgeroorlog of als je wat centen hebt emmigreren naar canada of nieuw zeeland.