Thursday, June 12, 2008

What does UN immunity and 250,000 Euros Dutch stolen money can buy in Washington DC ? - De villa van armoedebestrijder Herfkens

....maybe not much but UNDP's MDGD czar - Eveline Herfkens is certainly enjoying herself in her Volkswagen Beatle - while driving around in the suburbs of DC trying to hide from Dutch Government who wants her to give the money she stole from Dutch taxpayers back.AMSTERDAM - Een witte cabrio Volkswagen Beatle rijdt de oprijlaan in van een riante villa in een natuurgebied in Washington. In de auto zit een rokende grijze dame. Wie goed kijkt ziet Eveline Herfkens, onze ex-minister van ontwikkelingshulp.

De PvdA-ster nam 280.000 dollar huursubsidie aan van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken zodat ze voor haar VN-baan in New York een comfortabel appartement kon uitzoeken dat, zoals ze zelf zei, 'niet op een blinde muur uitkijkt'.

Ze weigert de ten onrechte aan haar betaalde huursubsidie terug te betalen maar vindt zichzelf 'geen graaier', vertelde ze eerder in een interview met de Volkskrant. Volgens de oud-minister was ze niet goed op de hoogte van de regels bij de VN.

Minister Verhagen wil het geld terugeisen, desnoods via de rechter.

No comments: