Sunday, August 31, 2008

"280.000 dollar? Doe mij zo'n baan!"

AMSTERDAM - Nederland gaat masaal op sollicitatie bij Maxime Verhagen. "Een jaar werken voor 280.000 dollar? Wat is het telefoonnummer van deze minister? Ik wil ook zo'n functie!".

Lezers zijn zeer slecht te spreken over de regeling die Verhagen trof met oud-minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking over de te veel ontvangen huurgelden. Herfkens gaat een jaar lang gratis voor de VN werken, als tegenprestatie voor de 280.000 dollar huurvergoeding die ze ten onrechte kreeg. Voor een jaar werk krijgt ze het symbolische bedrag van 1 dollar. Wat ze daarvoor moet doen is onduidelijk.

"280.000 dollar? Is dat niet ver boven de Balkenende norm? Herfkens heeft gefraudeerd en is Nederlandse, als ze met iemand zou moeten onderhandelen is het wel de rechter!", aldus Guusje Nadorst, Zoetermeer.

"Moet je eens zien hoe snel ze met onkostenvergoeding voor allerlei andere zaken komt. Dit is toch niet realistisch, laat ze gewoon een regeling treffen en per maand een gedeelte van haar schuld afbetalen", aldus een boze lezer uit Gouda.

Afgezien van het feit dat velen 280.000 euro veel geld vinden voor een jaartje werken, verbazen lezers zich erover dat Herfkend er zo makkelijk vanaf komt. "Mijn dochter was door ziekte te laat met het inleveren van een brief bij Sociale Zaken en kreeg direct een boete door inhouding"

Gustav uit Amsterdam: "Het moet toch niet gekker worden. Een nomale burger moet de cel in of alles tot de laatste cent terugbetalen, maar onze politici worden met zachte hand behandeld".

Mark uit Weert: "Het is weer typisch een gevalletje van elkaar de handen boven het hoofd houden. Wat een walgelijke vertoning. Het wordt echt tijd dat de bezem door Den Haag gaat."

No comments: